Kites > Flysurfer > Sonic2
“Sonic2”

Airstyle, Hydrofoil, Race

Sonic2 förkroppsligar vår vision av en modern, extremt avancerad tävlingsvinge. Varenda detalj är deisgnad med prestanda i åtanke. Harmoniskt balanserad och responsiv i svängar, optimerad lättvikts-konstruktion och förfinad aerodynamik samspelar för att skapa en sublim åkarupplevelse.

“Sonic2”

SONIC2… Ride leading technology

Att utveckla produkter för kiteracing är en vetenskap och kiteracing-scenen är den perfekta testbädden för Flysurfer. Racebanan är sedan länge ett laboratorium för framgångsrik utveckling av våra produkter och innovationer. Att pusha utveckllingen av SONIC2 till gränsen för vad som är möjligt återspeglar själen i Flysurfer och även hos de män och kvinnor som kämpar för att segra. För att konstant bibehålla vår position i den absoluta framkanten av tävlingsvärlden, och lägga grunden för våra atleters framgångar, investerar vi massivt och kontinuerligt i R&D. Det är just Du som drar nytta av resultaten från dessa långtidstest under extrema förhållanden.

“Sonic2”“Sonic2”“Sonic2”“Sonic2”“Sonic2”“Sonic2”

SONIC2’s lättviktskonstruktion inkluderar ett topsail gjort av LOTUS-material för ett ännu bättre luftflöde över profilen. Bottomsail’et är gjort i DLX+-material för mer kontroll och responsiva svängar. Hela airfoilen är omkonstruerad vilket förbättrat aerodynamiken. Resultatet är märkbart högre hastigheter i alla vind-vinklar på alla banor.

SONIC2 blev också noggrant testad med twintips under hela utvecklingen och konstruerad för extrema hopp med enorm hang-time och höjd. Detta har gjort den till en av de absolut vassaste vapnen för Big Air på marknaden. Upplev den fascinerande balansen av rå kraft, brutalt lyft, outstanding hangtime och knivskarp hanterbarhet.

SONIC2 är optimerad för skoningslös tävlan på alla underlag (vatten, land och snö). SONIC2 finns i storlekarna 6, 9 11, 13, 15 och 18. Välj sedan en Infinty 3.0 Race Bar Pro eller Infinity 3.0 Airstyle Bar och upplev kicken av extremt lift-to-drag-ratio.

Användningsområde

Den mest prestandainriktade Flysurferkiten hittils tar andan ur dig med sin accelleration och upplevelsen av dess extrema lyft och hangtime, men du kan ändå räkna med att den har ett sofistikerat uppträdande. De som kör hydrofoil- och formula-brädor älskar SONIC2 eftersom den är otroligt snabb och levererar ordentlig prestanda i både svag och stark vind. För twintip-åkare öppnar SONIC2 upp en helt ny dimension av airstyle tricks. För de allra byigaste och turbulenta vindarna rekommenderar vi dock SPEED5 eller BOOST2 för både freeride och racing eftersom de är mer lätthanterlig i stökiga förhållanden.

Features

Double Cordwise Ballooning
Stabiliserar cellerna i SONIC2 maximalt. Med exakt kalkylerade och arc-formade/skurna paneler och limmade dubbla sömmar skapade vi en extremt slät och högpresterande vinge.

Flat Winglet Technology
Minskar det inducerade motståndet och skapar samtidigt mer lyft. Leder till en klart märkbar förbättring av glidtal och topphastighet. Dessutom stabiliserar det tipparna vid sväng.

Rigid Foil Technology
Istället för klassiska mylar-förstärkningar så använder SONIC2 RFT för att skapa en slätare Leading Edge. Detta minskar motståndet och ökar kitens stabilitet. Det sitter även RFT i kitens Trailing Edge. Resultatet är att SONIC2 överför varenda liten vindpust till drivkraft utan att kiten deformeras. Tack vare RFT är vingen styvare och mer dynamisk men fortfarande mycket lätt och kan packas tight eftersom RFT-plasten är så flexibel.

Sharp Mini Ribs
För att optimera profilen så har vi dubblerat antalet celler i kitens Trailing Edge. Det ger SONIC2 en knivskarp bakkant, något som hittills bara har använts på tävlingsvingar inom paragliding. Motståndet minskas utan att vikten påverkas märkbart.

Maximum Pressure Valves
Dessa insug på Leading Edge ger maximalt tryck i kiten. Kiten fylls snabbt och accelererar även lätt vid full depower. Insugen med dubbla öppningar med en mobil separatorvägg ser till att det dynamiska trycket finns där oavsett vilken attackvinkel vingen har. Det gör SONIC2 styvare, mer responsiv och stabilare.

Low Drag Lines
Tack vare vårt djupa samarbete med Liros och en ny ultrastark Dyneema fiberkärna har vi kunnat utveckla en helt ny extremt tunn racing-lina åt SONIC2. Frontlinorna är bara 1.2 mm i diameter men har trots det 200 kg som maxlast. Baklinorna är suveräna 0,8 mm i diameter och klarar 160 kg. Den helt osleevade Dyneema-bridlen är följdaktligen ännu tunnare. Givetvis ger hela linpaketet en stor fördel med sitt avsevärt mindre luftmotstånd jämfört med traditionella linor.

Super Charger
Super Charger är ett tillbehör som skapar en bryggning av bromslinorna i bridlen för att ge en större verkningsgrad på profilen. När man drar åt sig bommen fullt får man en extra boost downwind och när man depower’ar får man en högre vinkel upwind. Däremot ökar det styr- och powerup-krafterna i bommen en hel del. Det ökar också risken en smula för trassel i och med extra pulleys. Superchargern kan justeras och modifieras efter personliga preferenser. Vi rekommenderar Supercharger specifikt för tävlingsbruk om du vill ha ut maximal prestanda. Passar både till SONIC2 och SONIC-FR.

IKA Registrerad
Flysurfer har en stark passion för kite-racing och har registrerat SONIC2 officiellt. Det ger dig möjligheten att delta i alla officiella IKA-event. Kom dock ihåg att du måste registrera din individuella kite (så den länkas till dig i IKA-databasen). Det kan du göra här: http://flysurfer.com/ika-registration/.

“Sonic2”

Infinity 3.0 Race Pro Control Bar

Inifinity 3.0 Race Pro Control Bar imponerar med nya och beprövade features:

1. Lättare och tunnare bom med hållbar och ergonomisk EVA-grip (Storlekar: 50cm & 60 cm)
2. Förenklad winder, justerbar infästning för bredd på styrlinorna samt längd
3. Certifierad Quickrelease 3.0
4. Anodiserad 4:1 race clam-cleat med ronstan pulleys för lätt och precis justering
5. Tunna men halk-skyddade leader-linor med relaunch-bollar
6. Marknadens mest prestandainriktade race-linor (front 1.2mm/back 0.8mm). Givetvis färgkodade
- Extra race-line-extensions på 2m & 4m finns som tillbehör

“Infinity

Sonic-FR kan givetvis även köras med Infinity 3.0 Air Style Bar (dvs samma bom som till BOOST2). Perfekt som den som vill koncentrera sig på rena Airstyle-tricks. “Infinity

Priser

Benämning Flat m2 Pr.m2 Anm. Pris inkl. Moms
Sonic2 6 6.3 5.2 Kite-Only check PDF
Sonic2 9 8.6 7.1 Kite-Only check PDF
Sonic2 11 11.4 9.4 Kite-Only check PDF
Sonic2 13 13.1 10.8 Kite-Only check PDF
Sonic2 15 14.6 12.1 Kite-Only check PDF
Sonic2 18 18.0 14.9 Kite-Only check PDF
Benämning Längd Anm. Pris inkl. Moms
Infinity 3.0 Bar 50 cm Air Style check PDF
Infinity 3.0 Bar 60 cm Air Style check PDF
Infinity 3.0 Bar 50 cm Race Pro check PDF
Infinity 3.0 Bar 60 cm Race Pro check PDF

Inkluderat i paketet
1 x SONIC2 kite
1 x Tillbehörs-kit (sandbag + repair-kit)
1 x SONIC2 Gear Guide
1 x SONIC2 ryggsäck

Kaj Kjellgren Webmaster, Kajtech